27.02.2023 -

PAU varoitti uudesta Postiin kohdistuvasta tukilakosta – Palta tuomitsee toimet täysin kohtuuttomina 

, , ,

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on jälleen ilmoittanut Postiin kohdistuvista työtaistelutoimista. PAUn tukilakko uhkaa pysäyttää rahdin käsittelyn 23:ssa Postin rahtiterminaalissa ajanjaksolla 1.3.–8.3.2023 vaikeuttaen tänä aikana rahtikuljetuksia. Lakon tarkoitukseksi PAU ilmoittaa Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n 1.3.2023 alkavaksi ilmoitetun kuorma-autoalan lakon tukemisen.

Palvelualojen työnantajat Palta pitää PAUn toistuvia tukilakkoja kohtuuttomina ja vastuuttomina. Toteutuessaan lakon vaikutukset kohdistuisivat nytkin AKT:n työriidan ulkopuolisiin tahoihin.

– Tällainen toistuva, ylimitoitettu tukilakkoilu on vastuutonta. Kuorma-autoalan työehtosopimusneuvotteluita käydään parhaillaan sovittelijan johdolla ja sinne tulisi nyt antaa työrauha. Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri sanoo.

– Olemme todella pettyneitä PAUn lakkotehtailuun. Vaikeuttamalla täysin sivullisten yritysten toimintaa ja tavallisten ihmisten arkea ei todellakaan rakenneta luottamusta työmarkkinajärjestelmään.

Lisätiedot:

Minna Ääri

Johtaja, Työmarkkinat

Yksikön johtaja

minna.aari@palta.fi