09.03.2018 -

Sähköliitto uhkaa lakolla

, ,

Neuvotteluja Energia-, ICT- ja verkostoalan työehtosopimuksen uudistamiseksi on käyty marraskuun lopulta lähtien. Neuvottelut ovat edenneet erittäin nihkeästi ja kaikki on käytännössä edelleen auki. Helmikuun alussa julistettu ylityökielto jatkuu edelleen.

Työtaistelun ulkopuolella ovat ihmishengen ja terveyden turvaamiseksi tehtävät työt.

Työnantajia edustavat Palta ja Energiateollisuus ry ovat tarjonneet Sähköliitolle ja JHL:lle yleistä linjaa noudattavia palkankorotuksia ja pyrkineet edistämään kaikin mahdollisin tavoin ratkaisuun pääsyä. Sähköliitolle ja JHL:lle on esitetty myös lukuisia ratkaisuehdotuksia, jotka eivät ole niille kelvanneet. Sähköliitto ja JHL vaativat selvästi yleisen tason ylittäviä palkankorotuksia ja ns. kiky-sopimuksen mukaisen työajan pidennyksen poistamista eli käytännössä työajan lyhentämistä.

Sähköliitto katkaisi uutta työehtosopimusta koskevat neuvottelut 1.3. Jo tätä ennen Sähköliitto oli katkaissut neuvottelut toisella Paltan sopimusalalla eli sähköistysalalla.

– Viime syksystä lähtien toimiala-ala toisensa jälkeen on sopinut työehtosopimuksissaan yleisen linjan mukaisista palkankorotuksista. Myös työmarkkinoiden keskusjärjestöjen kilpailukykysopimuksessa neuvottelema työajan pidennys on säilynyt kaikissa jo tehdyissä työehtosopimuksissa, Paltan työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara huomauttaa.

– Yritysten ja talouden kasvua tulisi nykyisessä noususuhdanteessa tukea kaikin tavoin, eikä pyrkiä profiloitumaan sopimisen murtajana. Sähköliitto yrittää nyt irtiottoa linjasta, joka on käynyt kaikille muille työmarkkinaliitoille, Sajavaara toteaa.

ICT-verkostoalan työehtosopimuksen piirissä on noin 6000 työntekijää ja sen osapuolina ovat Palvelualojen työnantajat Palta ja Energiateollisuus ja työntekijäpuolelta Sähköliitto ja Julkisten ja Hyvinvointialojen liitto JHL.

Lisätietoja:
Työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara, Palta, p. 040 705 0939