07.06.2022 -

Sopu syntyi ICT-alalle – Pron lakko päättyy

, , ,

Palvelualojen työnantajat Palta ja Ammattiliitto Pro ovat hyväksyneet valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan 7.6. tekemän sovintoesityksen ICT-alan toimihenkilöitä koskevaksi työehtosopimukseksi. Hyväksymisen myötä Pron yli kuusi viikkoa kestänyt lakko ICT-alalla päättyy.

– On hyvä, että tälläkin tärkeällä sopimusalalla sopimus syntyi ja työrauha saadaan palautettua yrityksiin, jotka ovat joutuneet riidassa sijaiskärsijöiksi. Työtaistelut jättävät aina pitkän jäljen. Vaikka ratkaisu löytyi nyt vasta sovittelun kautta, toivomme, että voimme jatkaa Pron kanssa rakentavaa keskustelua ICT-alan ja työehtosopimuksen kehittämiseksi, Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri sanoo. 

Uuden työehtosopimuksen palkkaratkaisu on yleisen linjan mukainen. Palkkoja korotetaan 1.6.2022 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta lukien 1,9 %. Korotuksesta kohdennetaan 1,6 % yleiskorotuksena ja 0,3 % yrityskohtaisena eränä.

Vuoden 2023 palkkaratkaisusta osapuolet neuvottelevat 30.11.2022 mennessä. Jos niistä ei päästä sopimukseen, työehtosopimus voidaan irtisanoa päättymään 28.2.2023.

Lisätiedot:

Minna Ääri, puh. 040 559 0833, minna.aari@palta.fi
Johtaja, työmarkkinat
Palvelualojen työnantajat Palta ry 

Minna Ääri

Johtaja, Työmarkkinat

Yksikön johtaja

minna.aari@palta.fi