24.04.2022 -

Sovintoa ei löytynyt, ICT-toimihenkilöiden lakko alkaa maanantaina – Palta tuomitsee lakon vastuuttomana

, , ,

Palvelualojen työnantajat Paltan ja Ammattiliitto Pron välinen sovittelu ICT-toimihenkilöiden työehdoista on tänään sunnuntaina päättynyt tuloksettomana. Tämä tarkoittaa, että Pron aiemmin ilmoittama ICT-toimihenkilöiden lakko toteutuu. Lakon on ilmoitettu alkavan maanantaina 25.4. klo 6 ja päättyvän 8.5. klo 23.59. Pro antoi tänään myös toisen työtaisteluilmoituksen, jonka mukaan uusi työtaistelu alkaa välittömästi aiemmin ilmoitetun perään 9.5. klo 6 ja päättyy 22.5. klo 23.59. Palta paheksuu Pron ratkaisuhaluttomuutta, jota uusi lakkoilmoitus osoittaa.

–  Työtaistelu tilanteessa, jossa turvallisuus, työnteko ja arki edellyttävät tietoliikenteen häiriötöntä käyttöä ja sujuvia yhteyksiä osoittaa Prolta huonoa harkintaa ja vastuuttomuutta, Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri sanoo.

Aiemmin tällä viikolla Pro hylkäsi sovittelija Jukka Ahtelan antaman sovintoesityksen, jonka Palta olisi ollut valmis hyväksymään. Esitys ei sisältänyt lainkaan muutoksia, jotka olisivat heikentäneet toimihenkilöiden työehtoja. Ehdotus myös sisälsi ratkaisun, jolla palkankorotuksia olisi suunnattu Pron toiveen mukaisesti nimenomaan alimpiin palkkaluokkiin osana yleisen linjan mukaista palkkaratkaisua.

–  Yhteiskunnassa tarvitaan nyt sopua ja vakautta, eivätkä työtaistelut helpota sovinnon löytymistä. Toivomme Pron palaavan neuvottelupöytään ratkaisuhakuisella ja vastuullisella asenteella, Paltan Ääri toteaa.

Kukin toimihenkilö päättää itse, osallistuuko lakkoon vai ei. ICT-alan ylemmät toimihenkilöt ovat jo aiemmin ilmoittaneet, että ne eivät osallistu mahdolliseen lakkoon.

Lue myös: Kysymyksiä ja vastauksia ICT-toimihenkilöiden tes-neuvotteluista

Lisätiedot:

Työmarkkinajohtaja Minna Ääri, 040 559 0833, minna.aari@palta.fi
Palvelualojen työnantajat Palta ry 

Asiantuntija Heidi Aho, 040 594 7098, heidi.aho@palta.fi
Palvelualojen työnantajat Palta ry

Minna Ääri

Johtaja, Työmarkkinat

Yksikön johtaja

minna.aari@palta.fi

Heidi Aho

Asiantuntija, Työmarkkinat

Elokuva- ja TV-tuotantoala, energia-ICT-verkostoala, luottotieto- ja perintäala

heidi.aho@palta.fi