25.02.2022 -

Suomen Journalistiliitolta lakkovaroitus MTV:n sisällöntekijöille – Palta pitää työtaistelua vastuuttomana

, ,

Suomen Journalistiliitto ilmoitti tänään työnseisauksesta MTV Oy:n sisällöntekijöille. Työnseisauksen ilmoitetaan alkavan perjantaina 11.3. klo 16:00 ja päättyvän 25.3. klo 16:00. Syyksi lakkovaroitukselle Suomen Journalistiliitto kertoo sen, ettei työehtosopimusneuvotteluissa ole saavutettu yksimielisyyttä neuvotteluratkaisun sisällöstä.

Palvelualojen työnantajat Palta pitää nyt annettua lakkovaroitusta käsittämättömänä ja vastuuttomana.

– Lakkovaroitus tämänhetkisessä tilanteessa, jossa suomalaiset seuraavat tiiviisti tapahtumia Ukrainassa, osoittaa huonoa harkintaa Journalistiliitolta, Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri sanoo.

– Työnantajapuoli on tehnyt useita kokonaisesityksiä, huomioiden myös Journalistiliiton esittämiä tavoitteita. Journalistiliiton esittämät vaatimukset ylittävät kuitenkin kustannustasoltaan selvästi työmarkkinoiden yleisen linjan. Yhteistä näkemystä ei vielä ole löydetty. Yhteistä ratkaisua tulisi kuitenkin hakea neuvottelupöydässä, ei lakkoilemalla.

Palta ja Suomen Journalistiliitto ovat tammikuusta lähtien käyneet neuvotteluita MTV:n sisällöntekijöiden työehdoista. Nykyinen sopimuskausi päättyy 28.2.2022.

Lakkovaroituksen myötä neuvotteluja jatketaan valtakunnansovittelijan johdolla.

Lisätietoa:

Työmarkkinajohtaja Minna Ääri, 040 559 0833, minna.aari@palta.fi
Palvelualojen työnantajat Palta ry 

Minna Ääri

Johtaja, Työmarkkinat

Yksikön johtaja

minna.aari@palta.fi