Työmarkkinat

Työmarkkinat

Tavoitteena palvelualojen kilpailukyky

Paltan tavoitteena on luoda edellytyksiä palvelualojen kilpailukyvylle ja viedä eteenpäin uusia työnteon malleja. Palvelualojen kilpailukyky luo omalta osaltaan Suomeen kasvua ja hyvinvointia. Tuemme uusien, ketterien työnteon mallien yleistymistä tekemällä uusia avauksia ja edistämällä kokeiluja.

Palvelualat luovat Suomeen työtä, kasvua ja hyvinvointia.

Uudistamme työelämää vastuullisesti

Uudistamme työelämää vastuullisesti kehittämällä työehtosopimusten sisältöjä ja ajamalla työehtojen määräytymistä yritys- ja työpaikkakohtaisesti.

Uusi ja koko ajan kehittyvä teknologia muuttaa töitä ja työtehtäviä, karsii rutiineja ja edellyttää meiltä kaikilta uudenlaista oppimista ja pärjäämistä. Tavoitteenamme ovat kilpailukykyiset työehtosopimukset, jotka mahdollistavat digitaalisen palvelutalouden ja uuden työn tekemisen.

Neuvottelemme ja uudistamme

Autamme jäseniämme useille eri tavoilla, muun muassa neuvottelemalla ja auttamalla uudistamaan toimintaa. Lue lisää jäsenpalveluistamme täältä.

  • Työehtosopimusneuvottelut. Palta neuvottelee jäsentensä puolesta työehtosopimukset yhdessä palkansaajajärjestöjen kanssa.
  • Vahva osaaminen. Työmarkkina- ja neuvotteluosaamisemme on vahvaa ja monipuolista: vastuullamme on yhteensä noin 150 työehtosopimusta, mikä on noin puolet kaikista Suomessa sovellettavista työehtosopimuksista.
  • Sopimusalat. Keskeisiä sopimusalojamme ovat mm. postiala, lentoliikenne, ICT-ala, rahoitusala, vakuutusala, rautatieala, taloushallintoala sekä sisältöalat.
  • Sopimusten tulkinta. Työehtosopimusneuvottelujen lisäksi autamme jäseniämme sopimusten soveltamisessa ja työsuhdeasioiden tulkinnassa.
  • Koulutukset. Järjestämme myös monipuolista työelämään liittyvää koulutusta.

Työsuhdeneuvontaa jäsenille

Palta tarjoaa jäsenilleen kattavan tietopankin työsuhdeasioista avuksi yrityksen arjessa kohtaamiin kysymyksiin. Paltapalvelusta työnantajien käyttöön löytyy hyötytietoa keskeisistä työelämäteemoista. Paltan jäsenyrityksille Paltapalvelu sisältyy jäsenmaksuun.

Paltapalvelusta löytyy ajankohtaista tietoa työnantajille.

Asiantuntijamme apunasi

Paltan työmarkkinayksikön asiantuntijat ovat jäsentemme käytettävissä. Voit ottaa yhteyttä heihin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Yhteystiedot

Jäsenpalvelumme

Tarjoamme jäsenillemme monia liiketoimintaa tukevia ja arkea sujuvoittavia palveluita.

Tutustu jäsenpalveluihin

Mitä työehtosopimuksilla sovitaan?

Työehtosopimuksella sovitaan työntekijä- ja työnantajajärjestön välillä alakohtaisista työehdoista.

Lue lisää

Paltan työehtosopimukset

Paltan neuvottelemat yleissitovat ja normaalisitovat työehtosopimukset (pl. yrityskohtaiset työehtosopimukset).

Lue lisää

Tuoreimmat uutiset aiheesta

Kaikki uutiset

Lisätietoja:

Minna Ääri

Johtaja, Työmarkkinat

Yksikön johtaja

minna.aari@palta.fi