Palvelus Suomelle – Podcastit

Futucast x Palta

Paltan ja Futucast-podcastin neljäosaisessa kaupallisessa yhteistyösarjassa keskusteltiin ajankohtaisista koko Suomen tulevaisuuteen vaikuttavista ilmiöistä ja palvelualojen roolista niissä. Jokaisessa jaksossa kuullaan kahta kiinnostavaa vierasta. Podcastia juontaa Isak Rautio.

Tatu Rauhamäki ja Jasmin Hamid: Miksi palvelualat ovat tärkeitä?

Mikä on palveluviennin, ja ylipäätään palveluyritysten, merkitys Suomen taloudelle? Miten uudet palveluyritykset saadaan syntymään ja kukoistamaan juuri Suomessa? Muun muassa näistä aiheista keskusteltiin Paltan ja Futucast-podcastin yhteistyösarjan avausjaksossa. Vieraina jaksossa olivat Paltan elinkeinopolitiikan johtaja Tatu Rauhamäki sekä näyttelijä, vaikuttaja, sijoittaja ja talouskeskustelija Jasmin Hamid.


Katso jakso Youtubesta:


Karoliina Salminen ja Mikael Jungner: Työn digitalisaatio

Mikä on yhteiskunnan ja työpaikkojen digitalisaation tilanne tänä päivänä? Entä mikä on metaversumi ja miten se vaikuttaa työn tulevaisuuteen? Viekö tekoäly työpaikat? Mm. näistä aiheista keskusteltiin Paltan ja Futucast-podcastin yhteistyösarjan toisessa jaksossa. Vieraina jaksossa olivat viestintätoimisto Kreab Helsinki Oy:n toimitusjohtaja Mikael Jungner ja tutkimuskeskus VTT:n metaversumi -hankkeesta vastaava kehitysjohtaja Karoliina Salminen.


Katso jakso Youtubesta:


Noomi Jägerhorn ja Tuuli Kaskinen: Palvelualat ja vihreä siirtymä

Ilmastonmuutoksen torjuminen on ensiarvoisen tärkeää. Mitä palveluyritykset voivat tehdä vihreän siirtymän hyväksi ja muuttuuko elämä lopullisesti tylsäksi, jos mitään kivaa ei saa enää tehdä hiilijalanjäljen pelossa? Muun muassa näistä aiheista keskusteltiin Paltan ja Futucast-podcastin yhteistyösarjan kolmannessa jaksossa. Vieraina jaksossa olivat Climate Leadership Coalition CLC:n toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen ja Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn.


Katso jakso Youtubesta:


Minna Ääri ja Pasi Papunen: Osaajapula

Työvoiman tarve on huutava ja työvoimapula eri aloilla akuutti. Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa. Näin summasivat Futucast-podcastin ja Paltan yhteistyösarjan neljännessä jaksossa henkilöstöpalveluyritys Eezyn toimitusjohtaja Pasi Papunen ja Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri. He keskustelivat muun muassa työvoimapulasta palvelualoilla, työperäisestä maahanmuutosta sekä siitä, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.


Katso jakso Youtubesta:


#PalvelusSuomelle

Suomi on monessa maailman huippua, mutta pystymme vielä parempaan. Pitämällä seuraavalla hallituskaudella huolta uudistuvista palveluista varmistamme, että Suomi on tuleville sukupolville entistä parempi maa. Se on palvelus Suomelle.

Kaikki hallitusohjelmatavoitteemme löydät täältä