08.12.2023 -

Ensi viikon työtaistelut vaikuttavat laajasti palvelualoilla ja yhteiskunnassa, myös työmatkaliikenteeseen häiriöitä

, ,

SAK:laiset ammattiliitot ovat kertoneet järjestävänsä torstaina 14.12. toimintapäivän, jolloin liitot työnseisauksin ja mielenilmauksin vastustavat hallitusohjelman sisältämiä työelämäuudistuksia.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoitti tänään laajoista raideliikenteeseen vaikuttavista poliittisista työtaisteluista. Torstaille 14.12. ilmoitettu työtaistelu keskeyttää juna-, metro- ja raitiovaunuliikenteen ja sen ilmoitetaan koskevan työvuoroja, jotka alkavat 14.12. klo 00:01 ja 23:59 välisenä aikana.

Työtaistelun piirissä ovat seuraavissa VR Groupin työpaikoissa tehtävät työt: VR Kaukoliikenne, VR Kaupunkiliikenne, VR Transpoint, VR Fleetcare. Lisäksi työtaistelun piirissä on Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy.

Työnseisauksia on tulossa lisäksi mm. vartiointialalla Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja Palvelualojen työnantajat Paltan välisen vartiointialan työehtosopimuksen alaisissa töissä niissä lakkokohteissa, joita SAK:laiset ammattiliitot ovat asettaneet. Työnseisauksista saatetaan ilmoittaa vielä myös muille toimialoille.

Palta pitää kohtuuttomana, että poliittisista työtaistelutoimista kärsivät täysin sivulliset: yritykset, niiden työntekijät ja asiakkaat.

– Poliittiset mielenilmaisut ovat laillisia, mutta niiden vaikutukset saattavat pahimmillaan olla moninkertaisia. Ammattiliittojen tänä syksynä järjestämät työtaistelutoimet ovat konkreettinen osoitus siitä, että työrauhalainsäädäntömme uudistaminen on tarpeen, työmarkkinajohtaja Minna Ääri sanoo.

– Ammattiliittojen julistamilla toimilla halvautetaan yritysten normaali toiminta, aiheutetaan yrityksille valtavia tappioita sekä hankaloitetaan ihmisten liikkumista ja arkea.

Lisätiedot
Työmarkkinajohtaja Minna Ääri, 040 559 0833, minna.aari@palta.fi
Palvelualojen työnantajat Palta ry