06.10.2019 -

Palta: VR:n lähiliikenteen kuljettajien lakko laiton

, ,

Rautatiealan Unioni RAU ry on ilmoittanut aloittavansa 7.10. VR:n lähiliikenteen kuljettajia koskevan työnseisauksen. Lähiliikenteen veturinkuljettajat eivät saavu maanantaina klo 03.00 – 09.00 alkaviin työvuoroihin. Palvelualojen työnantajat Palta toteaa lakon laittomaksi. Työnseisaus vaikuttaa merkittävästi pääkaupunkiseudun lähiliikenteeseen ja hankaloittaa matkustajien arkea.

– VR:ssä on osana järjestelmäuudistusta luotu uusi toimintamalli lähiliikenteen ns. heittomiehille ilmoitettavien työvuorojen välineestä. Aiemmin työvuorot on ilmoitettu tekstiviestillä tai soittamalla puhelimitse, ja yhtiössä on nyt päätetty siirtyä käyttämään vuoroista ilmoittamiseen erillistä sovellusta tekstiviestin sijaan.  Ilmoitus tulee kuitenkin myös jatkossa veturinkuljettajien puhelimeen,  Paltan neuvottelujohtaja Janne Laitinen sanoo.

– Alalla on tällä hetkellä voimassa Paltan ja RAU:n välinen työehtosopimus. Työehtosopimuksiin liittyvät erimielisyydet pitäisi käsitellä sitä varten sovituissa menettelyissä ja asiaan liittyvä menettely on tällä hetkellä kesken. Työtaisteluiden aloittaminen kesken neuvotteluprosessin rikkoo vakavasti vallitsevaa tapaa ja on erityisen moitittavaa. Pahoittelemme matkustajaliikenteelle aiheutuvaa haittaa ja teemme Paltassa kaikkemme, jotta tilanne saadaan ratkaistua mahdollisimman pian.

Tarkempia tietoja lakon aiheuttamista häiriöistä kerrotaan VR:n sivuilla.

Lisätiedot:

Janne Laitinen, puh. 040 779 8924
Neuvottelujohtaja
Palvelualojen työnantajat Palta

Palta on uuden työn, digimurroksen ja tulevaisuuden työmarkkinoiden suunnannäyttäjä. Yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa yhdistämme faktat, työmarkkinaosaamisen sekä vaikuttamisen taidot palvelutalouden ja Suomen parhaaksi. Palta on EK:n toiseksi suurin jäsenliitto ja edustamme yli 2 000 palvelualoilla toimivaa jäsentämme.

www.palta.fi
@PALTAry