17.10.2019 -

Paltan ja PAU:n väliset työehtosopimusneuvottelut jatkuivat – Posti ei tavoittele palkanalennuksia, ilta- ja yötyölisät taataan

, ,

MEDIATIEDOTE 17.10.2019

Palvelualojen työnantajat Palta ry
Posti Group Oyj

Paltan ja PAU:n väliset työehtosopimusneuvottelut jatkuivat – Posti ei tavoittele palkanalennuksia, ilta- ja yötyölisät taataan

Palvelualojen työnantajat Palta ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU jatkoivat neuvotteluja Postin työehtosopimuksesta tänään 17.10.2019. Palta ihmettelee Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n väitteitä työehtojen romuttamisesta.

– Emme todellakaan ole romuttamassa työehtoja vaan hakemassa ratkaisua, joka ottaa huomioon alan toimintaedellytyksissä tapahtuvat suuret muutokset ja joka varmistaa sen, että postilaisille riittää töitä myös jatkossa, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo.

– Kuten olemme kertoneet, Paltan tavoitteena meneillään olevissa neuvotteluissa on nykyisten työehtosopimusmääräysten korvaaminen soveltuvin osin Jakelualan työehtosopimuksen määräyksillä siten, etteivät nykyiset henkilökohtaiset palkat laske tulevalla sopimuskaudella. Tämänpäiväisissä neuvotteluissa tarkensimme esitystämme vielä siten, että myös ilta- ja yötyölisiä vastaavan ansion taataan säilyvän nykyisellä tasolla seuraavan sopimuskauden ajan, Aarto jatkaa.

Jakelualalla on käytössä tällä hetkellä kaksi eri työehtosopimusta. Posti noudattaa ainoana yhtiönä postinjakelussa PAU:n työehtosopimusta muiden jakeluyhtiöiden toimiessa Teollisuusliiton Jakelua koskevalla työehtosopimuksella.

– En ole koko pitkän työmarkkinaurani aikana nähnyt millään toimialalla yhtä nopeaa ja rajua murrosta kuin tämä, jonka keskellä Posti on nyt. Tilanne on hyvin vaikea.

Paperipostin määrä vähenee Suomessa nopeammin kuin missään muualla Euroopassa: vuodessa 100 kirjeestä 14 poistuu. Tätä kehitystä Posti ei voi kääntää ja toimintaa on pystyttävä sopeuttamaan muutokseen.

Neuvotteluosapuolet tapaavat seuraavan kerran ensi viikolla. Tarkempi tapaamisaika päätetään lähempänä.

Paltan ja PAU:n välisten neuvottelujen piirissä on noin 10 000 henkilöä, joista suurin osa toimii postinjakelutehtävissä. Voimassa oleva työehtosopimus päättyy lokakuun lopussa.

Lisätietoja:

Tuomas Aarto, puh. 040 152 0073
Toimitusjohtaja, Palvelualojen työnantajat Palta ry