08.05.2022 -

Pro hylkäsi ICT-alan sovintoesityksen, Palta olisi hyväksynyt

, , ,

Palvelualojen työnantajat Palta ja Ammattiliitto Pro antoivat tänään vastauksensa sovittelija Jukka Ahtelan 6.5. tekemään ICT-alan toimihenkilöiden sovintoesitykseen. Pro hylkäsi jo toisen sovintoehdotuksen. Palta teki parhaansa, että sopu olisi syntynyt ja ihmiset olisivat voineet palata työhön. Palta olisi ollut valmis hyväksymään sovintoesityksen.   

– Esitys ei sisältänyt lainkaan kirjauksia, jotka olisivat heikentäneet toimihenkilöiden työehtoja. Sovintoesitys sisälsi myös useita Pron sovittelussa vaatimia asioita, kuten tavanomaista korkeamman yleiskorotuksen ja käyttäjäyrityksen palvelukseen siirtyville vuokratyöntekijöille oikeuden palvelusvuosilisään, Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri toteaa.

– Tässä maailmantilanteessa on käsittämätöntä, että Pro hylkäsi sovintoesityksen. Tämä osoittaa piittaamattomuutta yhteiskunnan toimivuuden varmistamisesta. Vaikuttaa siltä, että Pro hyväksikäyttää tilannetta omien järjestöpoliittisten etujensa ajamiseksi. Työnantajat toivoivat, että molemmat työmarkkinaosapuolet olisivat kantaneet vastuuta tässä historiallisen epävarmassa tilanteessa, Ääri jatkaa.

Sovintoehdotuksen palkankorotusesityksessä oli 1,6 % yleiskorotusta ja 0,3 % yrityskohtaista erää. Lisäksi ratkaisu olisi korottanut taulukkopalkkoja 1,7 %, mikä on enemmän kuin edellä mainittu yleiskorotus.

Lakko ICT-alalla jatkuu

Sovintoesityksen hylkäämisen vuoksi Pron ilmoittama lakko alalla jatkuu. Pron aiemmin antaman ilmoituksen mukaan uusi työtaistelu alkaa edellisen lakon perään 9.5. klo 6.00. Lakon päättymisajankohdaksi on ilmoitettu 22.5. klo 23.59.

Pro antoi 8.5. lisäksi uuden lakkovaroituksen ajalle 23.5. klo 6.00 – 5.6. klo 23.59.

Voit lukea sovintoesityksen täällä.

Lisätiedot:

Työmarkkinajohtaja Minna Ääri, 040 559 0833, minna.aari@palta.fi
Palvelualojen työnantajat Palta ry 

Asiantuntija Heidi Aho, 040 594 7098, heidi.aho@palta.fi
Palvelualojen työnantajat Palta ry

Minna Ääri

Johtaja, Työmarkkinat

Yksikön johtaja

minna.aari@palta.fi

Heidi Aho

Asiantuntija, Työmarkkinat

Elokuva- ja TV-tuotantoala, energia-ICT-verkostoala, luottotieto- ja perintäala

heidi.aho@palta.fi