22.11.2021 -

Paltan etäTET-päivänä 25.11. esittelyssä palvelualat – yritysvieraina Kreab ja Avarn Security

,

Palvelualojen työnantajat Palta tuo nuorille tutuiksi palvelualoja ja niiden tarjoamia uramahdollisuuksia Maailman suurin etäTET-tapahtumassa 22.–26.11. Viikon mittaiseen tapahtumaan on ilmoittautunut yli 3 800 yläkoululaista ja toisen asteen opiskelijaa ympäri Suomen. EtäTET-viikolla nuoret pääsevät tutustumaan laajasti työelämään eri aloilla: mukana järjestäjinä ovat Paltan lisäksi Kemianteollisuus, Teknologiateollisuus, Finanssiala sekä Kaupan liitto. Viikon tapahtumia koordinoi Talous ja nuoret TAT.

Palvelualojen esittelylle on omistettu oma päivänsä, torstai 25.11. Erityisesti päivän aikana puhutaan kesätyöstä ja kesätyön hakemisesta – monelle nuorelle se ensimmäinen kesätyöpaikka löytyy juuri palvelualalta.

– Yksityiset palvelut ovat laaja ja monipuolinen kenttä erilaisia toimialoja, jotka työllistävät yhteensä yli miljoona ihmistä Suomessa. Paltan etäTET-päivänä kerromme nuorille palvelualojen tarjoamista mahdollisuuksista sekä kannustamme ja ohjaamme nuoria tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamistaan. Päivään sisältyy kaksi mielenkiintoista virtuaalista yritysvierailua: pääsemme kurkistamaan sekä viestintätoimisto Kreabin että turvallisuusalan yritys Avarn Securityn työntekijöiden arkeen, kokonaisuutta Paltassa koordinoiva elinkeinopolitiikan asiantuntija Tuomas Ylitalo kertoo.

– Toivomme, että päivän päätteeksi nuorille jää positiivinen ja innostunut tunne monipuolisesta alasta, joka kannattaa pitää mielessä omaa kouluttautumista suunnitellessa. On tärkeää, että TET-harjoittelua on nyt ja jatkossakin mahdollista tarjota koululaisille myös etäyhteyksin. Koronan myötä otettu digiloikka koskee yhtä lailla koululaisia kuin muutakin yhteiskuntaa, ja sen myötä on avautunut mahdollisuuksia tarjota työelämään tutustumismahdollisuuksia tasapuolisesti nuoren asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Paltan etäTET-päivän ohjelma 25.11.
9.00–9.15     
Päivän avaus
9.15–9.30
Palvelualat tutuksi
9.30–9.45
Kaksi uratarinaa palvelualoilta
10.00–11.00
Yritysesittely, viestintätoimisto Kreab
12.00–13.00
Yritysesittely, turvallisuusalan yritys Avarn Security
13.15–14.30
Työtehtävien teko
14.30–14.45
Päivän päätös ja yhteenveto

Tutustu koko etäTET-viikon ohjelmaan Talous ja nuoret TATin sivuilla >>

Lisätietoa: elinkeinopolitiikan asiantuntija Tuomas Ylitalo, p. 050 526 8219

Ei kuvaa

Tuomas Ylitalo

,

tuomas.ylitalo@palta.fi