05.12.2023 -

Paltalex: Työpaikan henkilöstösuunnitelmat – miten niitä laaditaan?

Lainsäädäntö velvoittaa työnantajaa laatimaan työpaikalle erilaisia kirjallisia suunnitelmia. Nämä suunnitelmat ovat paitsi lakisääteisiä, myös työnantajalle tarpeellisia, joten ne kannattaa tehdä huolellisesti ja ajatuksella.  

Hyvin tehdyt henkilöstösuunnitelmat selkeyttävät organisaation toimintatapoja, tehostavat sisäistä tiedonkulkua sekä helpottavat esihenkilöiden työtä. 

Tule kuulemaan, miten laadit työpaikan lakisääteiset tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman ja työyhteisön kehittämissuunnitelman sekä miten työturvallisuuslain mukainen työsuojelun toimintaohjelma tulee laatia. 

Käymme koulutuksessa läpi muun muassa seuraavia kysymyksiä: 

  • Mitä työyhteisön kehittämissuunnitelmaan tulee kirjata? 
  • Mitä tasa-arvolain mukaisessa palkkakartoituksessa tulee huomioida? 
  • Miten työnantajan tulee ottaa huomioon mm. eri ikäiset, vammaiset tai osa-aikaiset työntekijät yhdenvertaisuussuunnitelmassa? 
  • Milloin ja miten on toteutettava työturvallisuuslain mukainen vaarojen arviointi ja riskikartoitus työpaikalla? 

Tämä koulutus on suunnattu erityisesti organisaation esihenkilöille ja henkilöstöasioista vastaaville, mutta kaikki aiheista kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.  

Kouluttajina toimivat Paltan työmarkkina-asiantuntijat Elisa Lindholm ja Kirsi Arvola.

HUOM! Tämä koulutus järjestetään ainoastaan paikan päällä Paltan toimistolla osoitteessa Eteläranta 10. Koulutusta ei poikkeuksellisesti nauhoiteta. Osallistujille on tarjolla aamupala.

Aika ja paikka:

  • Keskiviikko 6.3. klo 9-12 (viimeinen ilmoittautumispäivä 28.2.)
  • Paltan toimisto, Eteläranta 10, Helsinki