21.03.2018 -

Lakon uhka ohi – Palta tyytyväinen sopuun energia-, ICT- ja verkostoalalla

, ,

Sovun myötä ensi viikolle suunniteltu lakko peruuntuu ja helmikuun alusta asti voimassa ollut ylityökielto päättyy välittömästi.

– Olemme tyytyväisiä, että tahmeasti edenneet neuvottelut saatiin vihdoin päätökseen ja alalle uusi työehtosopimus. Sovittelijan ehdotus on yleisen linjan mukainen ja siihen sisältyy sellaisia elementtejä, joiden varaan voidaan rakentaa liittojen välistä tulevaa yhteistyötä, Paltan työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara sanoo.

Uuden sopimuksen sopimuskausi on 25 kuukautta ja se on voimassa 31.3.2020 asti. Palkkoja korotetaan tänä vuonna 1,6 prosentilla ja ensi vuonna 1,7 prosentilla. Palkankorotusratkaisuun sisältyy kumpanakin vuotena sekä yleiskorotus että yrityskohtainen erä.

Energia-, ICT- ja verkostoalan työehtosopimuksen osapuolina ovat Palvelualojen työnantajat Palta, Energiateollisuus, Sähköalojen ammattiliitto ja Julkisten ja Hyvinvointialojen liitto JHL. Sopimuksen piirissä on noin 6 000 työntekijää.

Lisätietoja:
työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara, Palta, p. 040 705 0939

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö ja EK:n toiseksi suurin jäsenliitto. Paltalla on 1 900 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta.