Lakon uhka ohi – Palta tyytyväinen sopuun energia-, ICT- ja verkostoalalla

Energia-, ICT- ja verkostoalan osapuolet Palta, Energiateollisuus, Sähköliitto ja JHL hyväksyivät tänään sovittelijan antaman sovintoesityksen. Palta on tyytyväinen, että tilanne ratkesi ja alaa uhannut lakko saatiin vältettyä.

Sovun myötä ensi viikolle suunniteltu lakko peruuntuu ja helmikuun alusta asti voimassa ollut ylityökielto päättyy välittömästi.

– Olemme tyytyväisiä, että tahmeasti edenneet neuvottelut saatiin vihdoin päätökseen ja alalle uusi työehtosopimus. Sovittelijan ehdotus on yleisen linjan mukainen ja siihen sisältyy sellaisia elementtejä, joiden varaan voidaan rakentaa liittojen välistä tulevaa yhteistyötä, Paltan työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara sanoo.

Uuden sopimuksen sopimuskausi on 25 kuukautta ja se on voimassa 31.3.2020 asti. Palkkoja korotetaan tänä vuonna 1,6 prosentilla ja ensi vuonna 1,7 prosentilla. Palkankorotusratkaisuun sisältyy kumpanakin vuotena sekä yleiskorotus että yrityskohtainen erä.

Energia-, ICT- ja verkostoalan työehtosopimuksen osapuolina ovat Palvelualojen työnantajat Palta, Energiateollisuus, Sähköalojen ammattiliitto ja Julkisten ja Hyvinvointialojen liitto JHL. Sopimuksen piirissä on noin 6 000 työntekijää.

Lisätietoja:
työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara, Palta, p. 040 705 0939

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö ja EK:n toiseksi suurin jäsenliitto. Paltalla on 1 900 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta.

Lisää aiheesta

Lennonjohtoon työsulku

Palvelualojen työnantajat Palta ry on tänään jättänyt valtakunnansovittelijalle ilmoituksen lennonjohdossa toteutettavasta työsulusta. Nyt ilmoitettujen työsulkutoimenpiteiden on tarkoitus alkaa 2.2.2019 ja päättyä 15.2.2019. Niiden avulla puolustaudutaan Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY:n ilmoittamien lakkojen haitallisia vaikutuksia vastaan sekä pyritään vauhdittamaan jo yli vuoden kestäneitä työehtosopimusneuvotteluja.

Vartijoiden lakko alkaa – Yritykset pyrkivät turvaamaan keskeiset toiminnot l...

Palvelualojen ammattiliitto PAM aloittaa keskiviikkona 24.10.2018 koko vartiointialaa koskevan, kolmen vuorokauden mittaisen lakon. Ratkaisua ei löytynyt, koska PAMille eivät riittäneet samantasoiset palkankorotukset kuin 2 miljoonalle muulle palkansaajalle. PAMin vaatimuslistalla oli lisäksi lukuisia muitakin asioita, kuten muun muassa ylimääräisiä palkallisia vapaapäiviä.