05.10.2018 -

PAM ajaa vartijoiden kaksinkertaista palkkavaatimusta laittomilla lakoilla

,

Vartiointialan työehtosopimusneuvottelut ovat jo keväästä asti polkeneet lähes paikallaan, koska PAM vaatii vartijoille noin kaksi kertaa korkeampia palkankorotuksia kuin 2 miljoonalle muulle palkansaajalle. PAM on ollut käytännössä neuvottelematta kesä-elokuun. Palta on neuvottelujen alusta lähtien ollut valmis korottamaan vartijoiden palkkoja samat 3,2 prosenttia kuin mullakin aloilla.

– Työntekijöiden kannalta tilanne on harmillinen, koska he joutuvat edelleen odottamaan palkankorotuksiaan, koska oma ammattiliitto pitkittää neuvotteluja, Paltan asiantuntija Simopekka Koivu toteaa.

Erityisen vaikeaksi neuvottelutilanteen tekee se, että vaatimuksia tuetaan useilla laittomilla lakoilla. Työtaistelutoimet ovat laittomia, koska niistä ei ole ilmoitettu etukäteen työriitalain edellyttämällä tavalla.

-Eivätkö lakkoja toimeenpanevat ymmärrä tai piittaa siitä, että niistä voi seurata sekä rikos- että vahingonkorvausvastuu?, ihmettelee työmarkkinapäällikkö Olli Nurminen.

Palta toivoo, että PAM olisi edelleen valmis etsimään ratkaisua neuvottelupöydässä. Laittomat lakot eivät vie asioita eteenpäin ja ne käytännössä estävät neuvottelujen jatkumisen.

Lisätietoja:

Asiantuntija Simopekka Koivu, Palta, p. 0400 609 176
Työmarkkinapäällikkö Olli Nurminen, Palta, p. 040 730 8599

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö ja EK:n toiseksi suurin jäsenliitto. Paltalla on 1 900 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta.