18.03.2020 -

Rahoitusalan ylityökielto keskeytyy

, , ,

Ammattiliitto Pro, Ammattiliitto Unio ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN keskeyttävät rahoitusalan ylityökiellon välittömästi. Rahoitusalan toimihenkilöt kuuluvat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstöön, kuten valtioneuvosto linjasi tiistaina 17. maaliskuuta.

Koronaviruksen etenemisen ja poikkeusolojen johdosta työntekijäliitot päättivät tänään keskeyttää ylityökiellon. Tällä pyritään vaikuttamaan siihen että pankkien asiakaspalvelu saadaan toimimaan niin hyvin kuin poikkeusoloissa on mahdollista.

-Ratkaisu on vastuullinen, kuten poikkeusoloissa kuuluukin, kommentoi Paltan toimialapäällikkö Anu Sajavaara ay-liittojen ratkaisua.

Jatkuvasti muuttuva pandemiatilanne hankaloittaa jatkoneuvottelujen toteuttamista, mutta osapuolten välillä on sovittu tiiviistä yhteydenpidosta. Yritämme päästä ratkaisuun mahdollisimman pian. Vaikka fyysisiä tapaamisia ei pystyttäisikään jatkossa järjestämään, Paltalla on valmius tehdä sopimus milloin tahansa teknisiä mahdollisuuksia hyväksi käyttäen.

Lisätietoja: