07.11.2019 -

Sähköliitto laajentaa lakkojaan – tukilakoilla vaikutuksia myös sivullisiin

,

Sähköliitto on jättänyt Palvelualojen työnantajat Paltalle ilmoituksen kuukauden pituisesta tukilakosta. Työtaistelun syyksi on ilmoitettu Teknologiateollisuus ry:n haluttomuus solmia Sähköliiton kanssa työehtosopimus teollisuudessa työskenteleviä sähköasentajia koskien. Vaikka työtaistelutoimet kohdistuvat Teknologiateollisuuden jäsenyrityksiin, on niillä vaikutuksia myös Paltan jäsenyrityksiin. Tukilakko koskisi niitä Paltan jäsenyrityksiä, jotka soveltavat jotain Paltan ja Sähköliiton välillä solmittua työehtosopimusta ja työskentelevät lakon kohteena olevissa Teknologiateollisuuden jäsenyrityksissä esimerkiksi alihankintatöissä.

– Työtaistelussa ei ole kyse työntekijöiden työehdoista, vaan järjestöpoliittisista työtaistelutoimista, joilla Sähköliitto pyrkii pönkittämään omaa asemaansa työpaikoilla. On ikävää ja vastuutonta, että Sähköliiton politikointi kohdistuu myös täysin sivullisiin. Paltan ja Sähköliiton solmimat työehtosopimukset ja niissä sovittu työrauha ovat voimassa kevääseen 2020 saakka, ja siitä huolimatta työrauhaa nyt uhataan. Tämä osoittaa jälleen kerran, kuinka ontuva työrauhajärjestelmä Suomessa on, Paltan neuvottelujohtaja Olli Nurminen sanoo.

– Toivomme, että Sähköliitossa harkittaisiin vielä uudemman kerran, mihin toimiin he ovat ryhtymässä.

Työnseisauksen on ilmoitettu alkavan torstaina 21.11.2019 kello 06:00 ja päättyvän torstaina 19.12.2019 kello 22:00. Ylityökielto alkaa 7.11.2019 ja on voimassa toistaiseksi.

Lisätiedot:

Olli Nurminen, puh. 040 730 8599
Neuvottelujohtaja
Palvelualojen työnantajat Palta

Teknologiateollisuus ry:n tiedote 6.11.2019