14.09.2018 -

Vartiointialan neuvottelutilanne on haasteellinen

,

Vartiointialan työehtosopimus on päättynyt 30.4.2018, eikä Palta ole toistaiseksi onnistunut  sopimaan uutta työehtosopimusta Pamin kanssa. Palta ja Pam tapasivat neuvottelupöydässä viimeksi eilen 13.9. Nyt päästiin ensimmäistä kertaa keskustelemaan palkankorotuksista, sillä työntekijäpuoli toi pöytään oman palkankorotusesityksensä.

Osapuolten näkemykset palkankorotuksen tasosta ovat vielä kaukana toisistaan. Palta on lähtenyt siitä, että myös vartiointialalla korotustason tulee noudattaa työmarkkinoilla yleisesti vallitsevaa tasoa. Yleisen tason piirissä on jo lähes 2 miljoonaa palkansaajaa. Palta ei näe mitään syytä, miksi vartiointialalla pitäisi tehdä yleistä tasoa korkeampi palkkaratkaisu.

– On harmillista, että vartiointialan työntekijät joutuvat edelleen odottamaan palkankorotuksiaan, toteaa Paltan työmarkkinapäällikkö Olli Nurminen.

Tekstikysymysten osalta sopimus on jo pitkälti valmiina. Neuvotteluja käydään lähinnä sopimuskaudesta ja palkankorotusten tasoista.

Palta toivoo, että Pam olisi edelleen valmis etsimään ratkaisua neuvottelupöydässä eikä pyrkisi vaikeuttamaan neuvotteluja laittomilla ulosmarsseilla. Laittomat ulosmarssit eivät tässä tilanteessa vie asioita eteenpäin.

Lisätietoja:
Asiantuntija Simopekka Koivu, Palta, p. 0400 609 176
Työmarkkinapäällikkö Olli Nurminen, Palta, p. 040 730 8599

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö ja EK:n toiseksi suurin jäsenliitto. Paltalla on 1 900 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta.