28.05.2024 -

Oikeustieteen opiskelijat vierailulla Etelärannassa 

,

Järjestimme viime viikolla oikeustieteen opiskelijoille suunnatun ”Kurkistus työmarkkinamaailmaan” -excursion. Halusimme tarjota opiskelijoille mahdollisuuden tutustua siihen, millaista on työskennellä työoikeusjuristina työmarkkinajärjestössä: muun muassa neuvotella työehtosopimuksia ja neuvoa jäseniä työoikeudellisissa kysymyksissä. Melko hiljattain valmistuneina juristeina nimittäin muistelemme, että työmarkkinatoiminta jäi opiskeluaikoina suhteellisen vieraaksi, vaikka moni meistä oli jo silloin kiinnostunut työoikeudesta.

Työmarkkinajärjestöjen, kuten Paltan, kannattaakin aktiivisesti tuoda itseään esille potentiaalisena työnantajana tuleville juristeille, sillä täällä pääsee tekemään monipuolista ja vaikuttavaa työtä jäsenyritysten ja yhteiskunnan hyväksi. Kutsuimme tällä kertaa oikeustieteen loppuvaiheen opiskelijat vieraaksemme Eteläranta 10:een. Paikalla oli opiskelijoita kaikista eri Suomen oikeustieteellisistä tiedekunnista.

Excursiolla kerroimme opiskelijoille Paltasta, työmarkkinatoiminnasta sekä juristin monipuolisesta työstä unohtamatta mainita Paltan hyvää ja osaavaa työyhteisöä, jossa kollegoiden tuki ja sparrailu ovat aina käytettävissä. Työmarkkina-asiantuntijamme ja kesäharjoittelijamme kertoivat myös omista urapoluistaan ja työstään Paltassa. Tämän lisäksi opiskelijat pääsivät pohtimaan ryhmätehtäviä, joissa käsiteltiin kolmea erilaista, hieman haastavaakin, esimerkkitapausta työmarkkinajuristin työpöydältä.

Saimme opiskelijoilta hyvää palautetta tapahtumasta ja erityisesti käytännönläheisistä ryhmätehtävistä, jotka konkretisoivat työmarkkina-asiantuntijan työtä. Opiskelijat osallistuivat tehtävien ratkaisemiseen aktiivisesti ja osaavasti ja esittivät muutenkin hyviä kysymyksiä läpi tapahtuman.

Lämmin kiitos opiskelijoille osallistumisesta ja onnistuneesta illasta. Kiitos myös opiskelijoiden ainejärjestöille Artiklalle, Lexille, Judicalle, Justukselle ja Pykälälle erinomaisesta yhteistyöstä tapahtuman markkinoinnissa, minkä vuoksi opiskelijat löysivät tiensä excursiollemme. Järjestämme opiskelijatapahtumia mielellämme jatkossakin!

Opiskelijatapahtumassa Paltasta mukana olivat työmarkkina-asiantuntijat Sara Välimaa, Mikko Saarinen, Miina Lehtimäki, Harri Gröhn, Heidi Aho sekä kesätyöntekijämme Iiro Hasari ja Irene Vuollet.

Lue myös

Viime marraskuussa vierailimme Rovaniemellä kertomassa Artikla ry:n jäsenille työmarkkinatoiminnasta. Lue artikkeli >>