Tuki yrityksille

Koronatilanteen yrityksille aiheuttamat talousvaikeudet – mistä apua ja tukea

Koronakriisi osuu rajusti yrityksiin. Vaikutukset näkyvät nopeasti erityisesti palvelualoilla, kun palveluiden kysyntä vähenee ja jopa loppuu. Teemme Paltassa kaikkemme, jotta Suomen talous ja palvelualojen yritykset selviävät epidemiasta mahdollisimman pienin pysyvin vahingoin.

Tälle sivulle olemme keränneet kootusti tietoa siitä, millaista apua ja tukea yritykset voivat saada valtiolta ja muilta tahoilta. Tukimahdollisuudet on jaoteltu organisaatioittain. Ajankohtaisia ohjeita ja lisätietoja kannattaa lukea toimijoiden omilta verkkosivuilta. Päivitämme sivua säännöllisesti.

Oma pankki ja rahoittajat

  • Ensimmäiseksi yhteys kannattaa ottaa omaan pankkiin ja muihin yrityksen rahoittajiin. Useat pankit ovat jo kertoneet, että ne ovat valmiita lyhennysvapaisiin ja maksuaikajoustoihin koronatilanteen seurauksena. 

Valtiokonttorista haettava kustannustuki

  • Kustannustuen kolmas hakukierros aukeaa 27.4.2021. Tarkempia tietoja kustannustuen hakukriteereistä sekä hakemisesta löytyy Valtiokonttorin Yritysten kustannustuki -sivulta.

Finnvera

  • Finnvera auttaa yrityksiä koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa ja turvaa pk-yritysten lisääntyneitä käyttöpääomatarpeita ensisijaisesti alkutakauksella, pk-takauksella ja Finnvera-takauksella.
  • Lisätietoa löydät Finnveran sivuilta.

Verottaja

Business Finland 

  • Koronatukien haut suljettiin 8.6.
  • Tilapäinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiolaina on tarkoitettu Suomessa toimiville vähintään kuusi henkilöä työllistäville pk- ja midcap-yrityksille sekä merkittävää liiketoimintaa tekeville säätiöille ja yhdistyksille. Rahoitusta voivat hakea kansainvälisillä tai kotimarkkinoilla toimivat yritykset sekä säätiöt ja yhdistykset, jotka etsivät kehittämisen avulla uusia keinoja liiketoimintansa häiriötilanteen ratkaisemiseen.
  • Lue lisää Business Finlandin koronavirusepidemiaan liittyvistä palveluista Business Finlandin sivuilta. 

ELY-keskusten yrityspalvelut 

Paltan päivittyvä koronatietopaketti työnantajille

Takaisin koronatietopaketin etusivulle

Päivitetty viimeksi: 14.4.2021 klo 14:50.